Sunday 26 January 2014

Dieren kakkerlak.

kakkerlak

Kakkerlakken kan een van de meest insecten geassocieerd met mensen . Je moet heel vaak een ontmoeting met deze dieren thuis in plaats daarvan? Wees voorzichtig, als een kakkerlak als dwalen in het huis, want het is een teken dat uw huis is vuil. Kakkerlakken zijn insecten decomposer van organisch materiaal, en zeer net als de ingrediënten van prikkelende ( kan ook een proces van verrotting en verval ) .
Meest onderscheidende kenmerk van kakkerlakken , platte body, hoofd van de " crashen " onder pronotumnya breed, bruin , antennes en benen bedekt met lange doornen . Ooit kakkerlakken ? Hoe voelt het ? Gegarandeerd zul je huiveren .... walgen en geamuseerd .

kakkerlak

Het aantal kakkerlak soorten zijn zeer divers ; tot nu toe nam meer dan 4500 soorten kakkerlakken zijn geïdentificeerd . Kakkerlakken zijn ingedeeld in orde Blattaria kan worden onderverdeeld in vijf families , namelijk Cryptocercidae , Blattidae , Blatellidae , Blaberidae en Polyphagidae .
Kakkerlakken zijn insecten die gewoon metamorfoseren , en die door het leven ensceneert ei , nimf ( jonge kakkerlakken vergelijkbaar aan haar moedermaatschappij , met uitzondering van de onontwikkelde vleugels ) , en vervolgens in een volwassen kakkerlak . Cockroach vrouwtjes dragen een bos van eieren in een zak van eieren ( Ootheca ) hij droeg aan het einde van zijn buik. Cockroach reproductieve vermogen is vrij hoog . Soorten Periplaneta americana , bijvoorbeeld, kan paaien van ongeveer 700 eieren per jaar .
In tegenstelling tot de gebruikelijke eten van biologische organismen , kakkerlakken vereisen een symbiont organisme die comfortabel leeft in bacteroïden mycetocyten in de vetweefsels van het lichaam , en ze zijn gebonden wederzijds voordelige ( symbiose ) . Dit bacteroïden bescherming te verkrijgen in het lichaam kakkerlak ' s , terwijl bacteroïden bieden de vitamines die nodig zijn door een kakkerlak .
Een voorbeeld is de kakkerlak endosymbiont dat Blattabacterium Lichaamsvet Cryptocercus kakkerlak geslacht bewonen .
Voor mensen kakkerlakken gevaarlijk insecten . Sommige soorten kakkerlakken ziektekiemen op mensen overdragen .
Bijvoorbeeld , kan de Duitse kakkerlak ( Blatella germanica ) en de Aziatische kakkerlak ( B. asahinai ) de ziekteverwekker Toxoplasma gondii kan door dieren / huisdieren worden overgedragen zenden . Bovendien kakkerlakken Salmonella en E. coli dragen ook in het voedsel verontreinigingen die voedselvergiftiging en diarree veroorzaken .
Controle kakkerlakken lastig, omdat sommige studies hebben aangetoond symptomen van de ontwikkeling van resistentie bij sommige soorten na met pesticiden bespoten . Dat wil zeggen, het vermogen zich aan te passen aan milieu-invloeden is heel goed. Een van de makkelijkste strategie is het handhaven van de huiselijke omgeving wordt schoon en droog gehouden en de luchtvochtigheid is ook een teaser voor een tussenstop kakkerlak . Laurier, citroen of komkommer stukjes en geperste knoflook is bekend dat kakkerlakken af te weren. Probeer het , hoewel ..... succesvol of niet .
Maar echter sommige soorten kakkerlak heeft verschillende functies die ecologisch voordelig . P. americana is een decomposer van organisch materiaal . We kunnen ons voorstellen als menselijk afval , de resten van rijst en groenten , verrot hout en dergelijke worden niet onmiddellijk vernietigd , dan is de vraag of we in staat zijn om de aarde " garbage" tegemoet die zo veel van?
Nu kijken we naar hen vanaf de zijde waar ?
Dus , bedankt voor het lezen van dit artikel. Geschreven en geplaatst door Bambang Sunarno.  sunarnobambang86@gmail.com
auteur:
http://schema.org/Personal.
https://plus.google.com/105319704331231770941.
naam: Bambang Sunarno.
http://primadonablog.blogspot.com/2014/01/dieren-kakkerlak.html
DatePublished: 26 januari 2014 om 20:28
7MHPNPADAEFW
Tag ; Dieren kakkerlak, kakkerlak, kecoa, cockroach


Posted by: Bambang Sunarno
www.Primo.com Updated at: 20:28

No comments:

Post a Comment